Asertívno-rekondičná poradňa TB

Dnes na tému: Ako sa stotožniť s označením “homosexuál”? * Páčia sa mi muži, ale nechcem byť nálepkovaný slovkom “homosexuál”. * Nedá sa to povedať nejako krajšie? Krasomil Krasko, Krasňany. * Prečo zrovna ja? Emil Email, Br@tislawww.a. * Hoci som už dávno… tak voľáko…, že som… no veď vieš čo…, musím akosi…, že sa s tým stále neviem…, aj keď pritom do určitej miery…, predsa len sa nie celkom…, veď chápeš…! Prejavoslav Pregnantný,Temeran Išusťo.

Milí moji! Rovnakú situáciu prežíva v tomto okamihu spolu s vami niekoľko miliónov mladých i menej mladých ľudí na celom svete. Sám som to okúsil na vlastnej koži. Pri slove “homosexuál” sa mi na nej robili zimomriavky, pri adjektíve “teplý” ma oblieval studený pot a pri termíne “buzerant” mi naskakovali vyrážky. Občas sa mi v dôsledku tmárstva aj zatmelo pred očami a pod vplyvom davovej psychózy ma napínalo na dávenie. Keďže moja koža ani žalúdok neboli dosť odolné, pokúšal som sa takýmto zážitkom vyhýbať. Ale márne!

Slová typu “teploš, bukvica, vytočenec” sa z pier mojich heterosexuálnych spoluobčanov nevytrácali a ja už som mal toho pérovania plné zuby. Medzitým prebehol v spoločnosti pokus nahradiť horeuvedené výrazivo anglickým termínom “gay”, v slovenskej kodifikovanej podobe “gej”. V poriadku! Neznie to zle, naopak, gej -to znie hrdo! Trochu to pripomína zvuk vzletných anglických slov “spray”, “OK”, prípadne našich írečitých “glej”, “hej!”, “lej!”, a či básnickeho “pej!”

Tak, či onak, pre väčšinu supersamcov ostávame naďalej len “buzíci, gájovia, úchyli”, -skrátka “háveď, chamraď, svoloč, pakáš, pupuš”.

Nuž čo s tým? Zapchať si uši? Urážať sa? Skákať z mosta? Budete sa čudovať, ale jediné možné riešenie znie: ZVYKNÚŤ SI. Treba sa s tým jednoducho vyrovnať, zmieriť, skamarátiť, teda prisúdiť inkriminovaným výrazom kladný význam, zvuk a podtón. Napríklad ono staré známe “homosexuál” by mohlo pripomínať ušľachtilé slovo “intelektuál”. No? Či vám nie je hneď ľahšie na duši? Alebo také “buzerant” sa ako bumerang zvrtne na pozitívum a už znie lahodne ako trebárs “diplomant”. Cítite tú zmenu? Alebo keď si povieme, že “teplý šéf je lepší ako studená svokra” Juj, tento humanizmus a pozitívne myslenie, to je sila. A nie hocaká. Je to sila zvyku.

Nuž hlavu hore, tykajme si a zvykajme si! Čím skôr, tým lepšie. Veď čo nevidieť, vrútime sa definitívne do euroatlantických štruktúr, kde už nepôjde iba o registrované “partnerstvo pre mier”. Ja už mám vyhliadnutú registračnú pokladnicu. Pre istotu! Aby bolo kam vyberať členské, keď založíme našu “Buzinternu”.

Majte sa pekne, a nenechajte sa vytočiť.
Váš Timo Bastriguli

Kto sa ešte nechce obracať v hrobe, nech sa so svojimi problémami, dilemami, komplexami, neurózami, depkami, mindrákmi , schyzmami a kolapsami v pokoji obráti na adresu: bastriguli@hotmail.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin
The following two tabs change content below.

Timo Bastriguli

Posledné príspevky od Timo Bastriguli (zobraziť všetko)