LESBA.SK ODPORÚČA: Kráľovné budúcnosti opäť v Bratislave

Neváhajte a choďte sa pozrieť na koncert Halucinácie švajčiarskej skupiny Les Reines Prochaines, po slovensky le rén prošén alebo Kráľovné budúcnosti. Oplatí sa… Už preto, že je to niečo úplne INÉ.

Kedy: v piatok 25. februára 2005 o 19.00

Kde
: v Štúdiu 12 na Jakubovom námestí 12 v Bratislave

Cena lístka je 150 Sk. Lístky si môžete rezervovať e-mailom na administrativa@aspekt.sk alebo telefonicky na 02/5262 4622.
Rezervované lístky si treba vyzdvihnúť pol hodinu pred predstavením v pokladni Štúdia 12.

Prečítajte si o Les Reines Prochaines aj vo webzine ASPEKTin http://www.aspekt.sk/ a na webovej stránke skupiny http://www.reinesprochaines.ch.

Nebojte sa pohlavárskeho chaosu, feministický sa bude konať napriek všetkému a všetkým, pravda len vtedy, ak prídete!!!!


Kto sú Les Reines Prochaines, čiže Kráľovné budúcnosti?

Skupina výtvarníčok, "rebelantských ženských", pripravuje svoje spoločné hudobné vystúpenia už takmer dvadsať rokov. V Bratislave koncertovali už dvakrát, po prvýkrát v roku 1996. Ako výtvarníčky pôsobiace v oblasti performance a videoartu sa v Bratislave, Košiciach a Nových Zámkoch prezentovali najmä dve členky Muda Mathis a Sus Zwick. Tvorba Les Reines Prochaines prepája rôzne oblasti umenia: multimediálny performance, koncertné programy, nosiče zvuku a videozáznamy. Hudba je mediálna báza, všetko sa točí okolo nej.
Les Reines Prochaines sú všetko iné, len nie to, čo si dokážeme predstaviť.

Také pekné (So schön)

Keď som lenivá a škaredá
úplne nanič
smrdia mi nohy
avšak ty mi vravíš "och, miláčik"
hladíš moje mastné vlasy
nádherne ma bozkávaš
to je pekné
to je pekné

Koncert sa koná vďaka dobrej vôli skupiny, združeniu Pro Helvetia Východ-Západ a Aspekťáčkam.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin
The following two tabs change content below.
Prvé lesbické združenie Museion, primárne svojimi cieľmi a aktivitami zamerané na slovenskú lesbickú komunitu, vzniklo v roku 1994 a v priebehu rokov sa stalo rešpektovanou súčasťou slovenskej občianskej spoločnosti a ľudskou i aktivistickou sieťou (nielen) lesieb na Slovensku.