2 percentá z dane pre ASPEKT

Premýšľate, komu venujete svoje 2 percentá z dane? No, ak si dáte poradiť od lesba.sk, tak ich venujte napríklad ASPEKTu. Ak je na Slovensku niekto, kto aktívne podporuje lesby, pomáha im sa zviditeľniť, dáva priestor na realizáciu a má nás rád (dúfam:)), tak je to práve Záujmové združenie žien Aspekt, respektíve ženy, ktoré ho tvoria a napĺňajú reálnym obsahom.

ASPEKT je feministický vzdelávací a publikačný projekt. V roku 1992 vznikol ako záujmové združenie žien, ktoré si mysleli, že je načase zobrať reči o rovnosti, demokracii a liberalizme vážne a uplatniť ich v životnej realite ľudí ženského pohlavia na Slovensku. Už vyše desať rokov tak robí prostredníctvom svojej publikačnej a vzdelávacej činnosti.

Aktivity Aspektu dodnes podporujú najmä Nadácia Heinricha Bölla, Združenie Pro Helvetia Východ – Západ, Nadácia otvorenej spoločnosti v Bratislave – Ženský program, Open Society Institute v Budapešti, Fund for Central and East European Book Projects, Nadácia Ekopolis, Slovensko-český ženský fond a ďalšie organizácie a fondy.

Poukázaním 2 % z dane z príjmu máte aj Vy možnosť prispieť na činnosť feministického vzdelávacieho a publikačného projektu ASPEKT.

Údaje potrebné pre Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmu v prospech Aspektu:

Obchodné meno: Záujmové združenie žien ASPEKT
IČO: 30807433
Právna forma: združenie
Adresa: Mýtna 38, 811 07 Bratislava

Pre bližšie informácie o poukazovaní 2 % z dane z príjmu (formuláre, postup) a konzultáciu prípadných nejasností pozrite na webe rozhodni.sk

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin
The following two tabs change content below.
Prvé lesbické združenie Museion, primárne svojimi cieľmi a aktivitami zamerané na slovenskú lesbickú komunitu, vzniklo v roku 1994 a v priebehu rokov sa stalo rešpektovanou súčasťou slovenskej občianskej spoločnosti a ľudskou i aktivistickou sieťou (nielen) lesieb na Slovensku.