Kampaň za životné partnerstvo má svoju infolinku

Iniciatíva Inakosť na základe ohlasu verejnosti na kampaň za podporu prijatia zákona o životnom partnerstve gejských a lesbických dvojíc zriadila novú infolinku. Kampaň pod názvom KTO JE KTO? je projektom Prvého lesbického združeniaMuseion za podpory Slovensko-českého ženského fondu; ciele kampane presadzuje neformálna platforma slovenských gejských a lesbickýchzdružení Iniciatíva Inakosť.

Kampaňodštartovala petícia, ktorou Iniciatíva Inakosť v ďalšom volebnom obdobípožiada členov a členky budúcej Národnej rady SR (NR SR) a Vlády SR,aby do NR SR predložili a schválili návrh Zákona o životnom partnerstvedvoch osôb rovnakého pohlavia.

"Od svojho začiatku sa kampaň stretáva s veľkým a prevažne pozitívnym ohlasom väščiny médií i občianskej verejnosti," povedala Hana Fábry, hovorkyňa Iniciatívy Inakosť a koordinátorka kampane. "Dostávame množstvo otázok, ako je možné petíciu podpísať, ako je možné kampaň podporiť, ale aj otázky, týkajúce sa praktických dopadov prijatia tohto zákona. Rozhodli sme sa preto zriadiť infolinku, ktorá by mala pomôcť verejnosti lepšie sa v téme životného partnerstva orientovať."

Od nedele 5. februára do konca roka 2006 je možné volať každú nedeľu od 15.- do 18.-stej hodiny na mobil 0902 093 732. V prípade potreby je Iniciatíva Inakosť pripravená infolinku rozšíriť časovo a podporiť ju aj ďalším telefónnym číslom. "Veríme, že ľudia linku nezneužijú, ale sa sústredia výlučne na otázky súvisiace priamo s kampaňou či zákonom o životnom partnerstve," zdôraznila na záver Hana Fábry.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin
The following two tabs change content below.
Prvé lesbické združenie Museion, primárne svojimi cieľmi a aktivitami zamerané na slovenskú lesbickú komunitu, vzniklo v roku 1994 a v priebehu rokov sa stalo rešpektovanou súčasťou slovenskej občianskej spoločnosti a ľudskou i aktivistickou sieťou (nielen) lesieb na Slovensku.