Homonitor: Europoslanci bránia homosexuálov

Členské štáty, ktoré diskriminujú páry pre ich sexuálnu orientáciu, by s tým mali prestať. Zmeniť zákony ich vyzval Európsky parlament. Za uznesenie hlasovali aj Vladimír Maňka zo Smeru, Sergej Kozlík, Peter Baco a Irena Belohorská z HZDS a za SMK Edit Bauer s Árpádom Duka-Zólyomim.

„Toto nie je naša agenda. Spomínané uznesenie je oveľa širšie, a že zahŕňa aj túto výzvu, to je druhá vec. Pre nás to nebolo prioritné,“ povedal za poslancov HZDS Kozlík. Potvrdil, že výzva Slovensko nijako nezaväzuje. Podľa Maňku je však dôležité, že otvorí diskusiu o tomto probléme.

Predseda občianskeho združenia Pastor bonus Marek Nikolov napriek tomu tvrdí, že „Európsky parlament hrubo porušil svoje kompetencie a nekompromisným spôsobom vnucuje nový ideál homosexuálneho manželstva do legislatív členských štátov“. Uznal, že ide iba o odporúčanie, podľa neho sa ním však vytvára veľký tlak na štáty, ktoré zväzky párov rovnakého pohlavia odmietajú.

Celý článok nájdete na webovej stránke denííka SME

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin
The following two tabs change content below.
Prvé lesbické združenie Museion, primárne svojimi cieľmi a aktivitami zamerané na slovenskú lesbickú komunitu, vzniklo v roku 1994 a v priebehu rokov sa stalo rešpektovanou súčasťou slovenskej občianskej spoločnosti a ľudskou i aktivistickou sieťou (nielen) lesieb na Slovensku.