Otvorený list poslancovi NR SR Štefanovi Kuffovi

Pán poslanec Štefan Kuffa,

cestou otvoreného listu Vás informujem, že za výrok na adresu LGBT komunity, respektíve jej jednotlivcov, ktorý ste predniesli na pôde Národnej rady Slovenskej republiky, na pôde inštitúcie, ktorá má hájiť práva VŠETKÝCH slovenských občanov a občianok, v znení: „Lepšie by ti bolo, keby ti zavesili mlynský kameň a hodili ťa do vody. Lepšie by ti bolo, ako keď pohoršíš jedného z týchto maličkých,“ budem hľadať všetky dostupné legálne právne prostriedky s cieľom domôcť sa ospravedlnenia mne ako súkromnej osobe, ktorá sa cíti byť ohrozená kvôli Vašim výrokom na živote, i LGBT ľuďom a ich blízkym, voči ktorým takýmto spôsobom nielen odobrujete, ale aj iniciuete každé prípadné psychické i fyzické násilie.

Zatiaľ nepoznám právnu cestu, po ktorej sa pustím, pretože súdny systém na Slovensku je nedôveryhodný rovnako ako je nedôveryhodná Národná rada Slovenskej republiky, z ktorej ste urobili vraha časti slovenskej populácie. Sľubujem Vám však, že z tej cesty neuhnem. 

Obratom tiež budem o Vašich výrokoch informovať príslušné európske i medzinárodné inštitúcie, počnúc Európskym parlamentom končiac Organizáciou Spojených Národov, ktorých je Slovenská republika členkou a ktorých právne normy a ďalšie relevantné zásady Slovenská republika ratifikovala.

Rozhodla som sa, že beztresnosť nenávistných výrokov z úst oficiálnych predstaviteľov Slovenskej republiky na adresu vybraných „nepohodlných“ skupín obyvateľstva sa musí skončiť. Urobím pre to všetko, čo je v mojich silách. 

Hana Fábry,
občianka Slovenskej republiky

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin
The following two tabs change content below.
Dobrovoľná adminka a šéfredaktorka webu Lesba.sk (od 2000) a štatutárka i hovorkyňa Prvého lesbického združenia Museion (od 1994). Pod mojou kuratelou fungujú neformálne zoskupenia Teplá politika t.t.e. a GerilaGril, spoločnosti s ručením utajeným. No a čo je dôležité, môj život manažuje po štvornohej peske Bárke trojnohý kocúr menom Kece (Frido, Kocko, Tymoooj, Mimi:)). Od roku 2013 hrdá členka Iniciatívy Bratislava otvorene.